Sunday, 9 August 2015

Ke Krabi ke Kite

Assalamualaikum. .

Alhamdulillah yey ! My wish list nak g Krabi is done !!


Yeyeyeyeyey ..hehehe over laak kau !.. wish asal nak g ngn my bbf tapi xde rezeki lagik.. so cabar diri sendiri pergi dengan stranger.. dalam kami 10 orang 1 je yg dayah kenal .. kawan zaman skolah RENDAH bertahun tak jumpe .. tapi redah jelahhkan.. selame ni g memana x pernah masuk dalam group orang lain, so this time laa try ..so far dyah win kot ! boleh masuk geng ! Sebab dyeorang gile gile jugak ! Hahaha.. 

First nak g tuh ade lah group WhatsApp , dyeorg ni cam memain taw left laa ape laaa. Aku gak yg cuak wey camne ngn dyeorang nihh ..but everything going very well .. sampai aku kt TBS jumpe CILA , ZIRA  n PIDOT .. pidot ni sebijik macam yuni weyh.. kalau korang kenal yuni laa.. kalau tak kenal sudah bye !.. bermula lah pengembaraan kiteorg ke PUDU then naik bas ke BUKIT KAYU HITAM .. yey exsoiteed sangat u olllssss ! Nak g KRABI .. !!


Haaa yang tengah tulaa geng aku zaman sekolah duluuu.. name Mira okey ! Hahahaa.. so nih first aku berwefie dengan dyeorang tak maaaluuuu.. 🙈🙈🙈... ! time ni kiteorang kt PUDU tunggu nak naik bas ke BUKIT KAYU HITAM , lagi 5 orang partner kiteorang tggu dekat BKH terus... soo bas sampai naik bas kiteorang krohhhhhh..

Sampai laa kt BKH ,cukup la corum kami 10 orang + sorang tour guide kami.. gile cakap aku tak segan ! Segan oiott.. tapi wat slamber jeehhh ...


Hahahaha acah acah tak ! So kt BKH tuh kena la settlekan diri kt Imigresen Malaysia duluu.. then naik van ke menujuuu ke Tanah Thailand , sawaaadeeekhaaaaa 💃💃💃💃 ! 
Van sangat win aku siap bole berdiri lagik , so sangat2 lah selesaaa .. 


Yg ni bahagian kemasukan ke Thailand.. nak cop cop passport  tuh.. sini Danok kalau tak silap.. bile settle sumaaa makin tak saabaarr nak sampai Krabi ! So far Danok nak sampai Krabi amik mase 4jam camtu laaa.. kiteorang ade singgah R&R dyerong laa kot.. dekat Trang , sane memang ramai Muslin and Halal food.. pun ade yang boleh cakap bahasa Melayuu..so makan laa dengan senang hati keh !

First destination kite orang ialah BLUE POOL & EMERALD POOL ! Saat naaa.. layan gambaar kiteorang dlu laahh.. hahahaa 


Ni pintu masuk dia okey , 


Nak jumpe air ni jenuh jugak nk berjalan nehh.. hahaa saborr jela.. tapi seriously ! Air dia jernih sangat cantik gile SubhanaAllah.. ciptanNya.. tapi tak main air lagi.. kiteorang kena jalan lagi dan lagi 3 kilometres mungkin!

Perjalanan menuju ke Blue Pool

Finally sampai at BLUE POOL ! 
Xtaw nak cakap camne .. cantik sangat :'( 
*abaikan sijenab tu yer*

Berjimba jimba la kite yer.. 

Mane tah sorang lagi... 

Posing sikittt ... hehehe ...

Yelaa mmg bergambar jela sebab DILARANG MANDI oke . Tour Guide cakap nanti kena sedut , tapi tah laa nak.  Nak mandi pun syg. Clear sgt ! So lepas puas kiteorg pun move  on pergi kt EMERALD POOL! sini boley mandi mande sampai lebam ! Air tak masin , tapi bukan air kolam best mandi weyh ! Layaaannnn






auumm abg saddoo ramaai tuhhh *tutupmata*

Huhuhu dyah xde gambar sangat sebab main aair lagii syiiiooook kott ! Gambar2 ni ehsan tour guide kiteorg .. name dia Pidot gak..so lepas mandi mandi kite bersiap laa utk ke next destination .. weheeee .. tapi before  tuh dayah ade try aiskrem coconut dia . Besst ! 

Abaikan muke seraabai tu . Hahaha.. 

Well lepas main air comfirm lah lapaaarrr ! So food hunting lahh , kiteorang decide nak g makan dekat restoren terapungg... so lets goo !!!

Haaa nak g restoren tuh kena naik bot duluu... ape yang penting wefie okeh !


Sangat puas hati makan kat sinih, TomYan dierr , perghh ! xyah kate TomYam laaa, semua sedap ! macam macam jenis seafood hadoo sampai masing da tak larat nak habiskan..

Night view.. romantik sangat !
hehe time nih kiteorang dah naik bot.. nak balik hotel dahhhh

Posingg yukk sebelum matahari xde :)
psssstt .. jangan tanya nama tempat nih.. tak taw. hahahahha

NEXT IS Check in HOTEL
penat busuk rimas semua ada. hahahha  Sampai jer hotel dapat bilik lending lerrhhh , dapat laa rest berape minit jerr sebab SiPidot tuh nak bawak jalan area Aonang Beach..

Ascot Hotel rase nye, Wifi FREE and LAJU .. korang kalau nak g better ambik area sini sebab dekat dgn semua, kat area Hotel ni semua ada, 7E, Rumah Urut, Bar ke ape ke, semua adaaaa.. strategik gak r tempat dia..

Lepas jenjalan malam tuh. Rest. Sebab esok misi lagi penting.. hahaa.  Snorkeling at pulau Krabi.  Sebelum snorkeling .. Tour guide bawak kami g lawat 4 buah island. Aku dah ingat ingat lupa , rasanya Pranang Cave , Chicken island, Poda Island n satu lagi tu aku lupe.. dia bole jalan kt tengah tengah tu utk ke chicken island.. air dia jernih sangat and dia punya view  n scenery  mmg cantik.. tersemat kt jiwa nih.. ade laa skit yg dyah snap .. tp tak banyak sebab ralit je duk tgk and fon duk dalam bag. Malas nak care...jom layannn gambar yang ada ! 

Get ready hoohoiiii ! 
Naaahh ni Hong Island kalau tak silap

Yeyyyyy tapi tak tahu laaa name hapeee ..hahaha


Lompaaaat sikitttt

Soo whaaatt


 Haa ni aku taw.. Pranang Cave.

 Haa tu Chicken Island .


Thumbs up babe !



Heee ni laa antara tempat2 yg singgah n gambar yg menjadii... n gambar yang cantik sikit.. nasib lah sebab kite punye cameragirl tak pergi ( yana pendek ) kalau dia g ni dyah rase .. x main aaair.. hahaah duk amek gambaar keje dia.. 

Ok dah part snorkeling , balik hotel rest ..  ikut tentative  kite akn g makan steamboat then jalan jalan night market ! Steamboat dyeorang memang takleh lawan , macam macam ade beb ! Sayur segala jenis sayur, daging ayam sotong lala kepah , meatball , yg ball ball tuh. Ko amek jela selagi ko larat makan , tak habis baru kena topup bayar. Air bole re fill .. aiskrem dia magnum okey. Hahahaa... 
Nah payung 1 gambar , kami laapar so keje kami makan jee .. lepaass makan kiteorg pun gerak ke night  market . Otw ke night market tu ade la singgah dekat fossil beach. Layan jeee laa gambaar kami nih.. huhu



letak duit... n kau conteng laa pape kt badan dia tuh.. 

Yeah ! V love krabi .  N makanan daa jugak !

Pancake Banana Nutella

Yang ni Pancake Mayo ape tahhh...but you should try dis ! Ade lagi .. jangan lupe try Hamburger at 7E ! Hahaha aku meroyan balik sini nak burger tu taw. Kat sini takde.. wasalam... 

Part makan sajo kaan.. haha dayah pun try g massage.. okey laa not bad ...part last tuh mmg best .. range harga urut kat sini same je... alang alang datang sini try jelaaa. Ye dak..hahahahhaa 


Jangan cakap akak tak umbrella. Hehehe.. ok dahh sekian untuk malam yg ke duaaa nih.. esok balik.. sob . Sobbb...sobb....

Day 3 ... nak balik dahh.. dengan perasaan malas bangun siap siap .. kalauaa bole duk 2hari lagi .. syooook ooo.. huhu.. ok dah da.. otw balik kami ade singgah dekat gua ape tah name.. mencabar gileee weyhh .. ko kene baring atas bot tuh.. bayang laa gua tu x sampai se inch pun dari muka kau. . Hahaha. Sumpah aku tanak masuk dah but ini akan jadi kenangan yg paling berhargaaa buat dyah.. lulsss.. 

Singgah at Black Crab .

Potrait. 

Gua Khao Kop Cave.. ni part yang dia bawak pusing pusing dalam gua tuh before masuk part yang kau takkan nak utk kali ke- dua.

Done kat sini , balik lahh kami ...sobb sobbb.. singgah Hatyai dulu.. perancangannya nk g floating market tapi ade hal yang xdapat nk dielakkan.. nak wat camne.. pusing2 je laa Hatyai town tuh sambil tunggu masa naik bas.. 

Sekian saje laaa penggembaraan kami di KRABI THAILAND . In sha Allah kalau diberikan kesempatan dan rezeki bole g jenjalan laagi kite jumpe next entry okeyh. . 

Thank you untuk kisah 3hari 2malam.
Thanks for the moments that we shared  together .

Will miss you gais !

TRAVELING - IT LEAVES YOU SPEECHLESS, 
THEN TURNS YOU INTO A STORYTELLEER
- IBN BATUTA


Psst.. kalau nak tahu pakej Murah g Krabi boleh je Contact  dayah k . +60145079169












Thursday, 30 April 2015

Stok Baju Wedding .

Esok luse bestfriend dayah dah nak kahwin taw u olss ! Happy for her but sedih bile kenang nasib diri sendiri ! Lol buat touchingg !! Hakhak. Ekceli aku eksoited ni ehh nak jadi bridesmaid wey! Ahhahaa .. sambil sambil terbayang diri pakai baju sesama .. hemmm. Terbayang lerr in wedding dress . Lawaa kann.

This colour so nice kannn ^_^

 Ni. Hhmm. What do u think. I think nak nangis jerr nehh 

Putihh .... so exclusive kan..

Lembuttt...
I think i wanna marry you ! Lol tetibe . Ahhahaaa

Tapi kan awkkk . Kalau berangan pakai baju baju cam tuu . Tapi body camnih . Jap yer. Dayah bagi contoh

hmmm... acanee tu ehhh .. 
.
.
.
Nak tengok takk


Haaaa. Menangiss tak caye kann !! Fuhhh
kena laa setting body macam nihh dulu baru laaa syokkk berangann bersanding sampai bulan bintangg ! Yekk dakk ???

dayah ada rahsiaaa How to get that shape !!

Cepat sementara harga runtuh masih valid !!
Fast action fast result !

With love nuridaedayah
+60145079169

☆WANITA KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA☆